Van Damascus naar Groningen

Het verhaal van

Yamen Cuisine

Op naar een nieuw leven

Mijn naam is Yamen Ericksousi. In 1994 ben ik geboren in Syrië. Ik was één van de velen die op een kleine boot op zee stapte, op zoek naar een betere en veiligere plek. De reis duurde 14 dagen. Na deze twee weken kwam ik in Nederland aan. Ik heb geluk gehad dat ik zo’n heftige reis heb overleefd, vele anderen hebben hun eindbestemming nooit gehaald.

Na aankomst in Nederland moest ik bouwen aan een nieuw leven. In het begin miste ik mijn oude leven in Syrië. Nu woon ik al ruim twee jaar in Nederland en heb ik hard gewerkt aan mijn nieuwe leven. Het was niet gemakkelijk, maar zeker de moeite waard!

Catering is een passie binnen onze familie

In Syrië had ik een normaal leven. Ik had een lieve familie, deed een studie en werkte bij mijn ouders. Mijn ouders hadden een eigen cateringbedrijf in Damascus. Catering is echt een passie binnen onze familie.

Toen ik besloot om Syrië te verlaten zat ik in het laatste jaar van mijn studie Technical Institute for Banking and Financial Science. Het was een lastige beslissing om uit Syrië te vertrekken. Ik had echter geen keuze, het was te onveilig om er te blijven.

Ik moest heel veel leren

Toen ik in Nederland aankwam, moest ik veel leren kennen. De taal, het land, de mensen, alles was nieuw. Het eerste dat me opviel waren de vele fietsen in Groningen. Wat een cultuurverschil! De eerste maanden verbleef ik in het AZC in Bellingwolde. Op een dag werd mij daar aangeboden om voor een grote groep Nederlanders te koken. Samen met een aantal Syrische vrienden heb ik dit aanbod meteen aangenomen. Samen kookten we heerlijke gerechten waarover de gasten erg positief waren. Op dat moment besloot ik om meer tijd in de keuken door te gaan brengen.

Mijn inspiratie

Mijn moeder is chefkok en doet alles wat ze kan om mij betere kok te maken. Ik gebruik veel van haar traditionele recepten. Ik hoop dat mijn bedrijf Yamen Cuisine mijn ouders, mijn broer en mijn familie trots maken!

Yamen Cuisine

In Groningen ben ik mijn eigen bedrijf Yamen Cuisine gestart. Groningen is hierdoor mijn tweede thuis geworden. Ik heb meegedaan aan het Project Inspiratie Programma van Humanitas. Inmiddels heb ik al voor veel mensen mogen koken. Hierbij heb ik veel mensen leren kennen en gigantisch veel geleerd. Graag gebruik ik deze kennis en ervaring om ook ook voor u heerlijke gerechten te koken.

Yamen Cuisine biedt een nieuwe smaaksensatie. Traditioneel Syrisch eten en moderne gerechten met een Syrische touch. Alle gerechten zijn bijzonder gezond. De keuken omvat veel vegetarische en veganistische gerechten. Alle gerechten worden gemaakt met pure ingrediënten, creativiteit en een hoop liefde. Mijn doel is iedereen blij maken. Happiness is homemade.

Musakhan Recept

  • 1kg Kipfilet
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1kg uien
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels Sumak
  • Saj brood
  • Peper en zout

Om te beginnen koken we de kip, samen met een klein uitje, het kaneelstokje en wat zout en peper. Terwijl dit op het vuur staat snijden we alle uien in plakjes. Zodra de kip gekookt is gieten we het water af en scheuren we kleine plakjes af met een vork of onze handen. We bakken de ui in een beetje olijfolie tot het zacht wordt en voegen vervolgens de gekookte kip toe, samen met het kaneelpoeder, zout, peper en 4 eetlepels Sumak. Vervolgens leggen de de kip op het brood en dat rollen we op. Bovenop de rolletjes smeren we een klein beetje olijfolie, waarna we ze in de oven plaatsen tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

yamen cuisine.

Happiness is Homemade

Van Oldenbarneveltlaan 6

in Groningen

Neem contact op

06 33 35 29 49

©2017 Alle rechten voorbehouden

0